FİNANS

Borsa, dar alanda dalgalanıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne satıcılı bir seyirle başladı.

Açılışta 34704 puana kadar düşüş kaydeden İMKB 100 Endeksi, bir miktar alımla 35 bin bölgesinin üzerine çıksa da yeniden satışlarla 34 bin 800 civarına gevşedi.

İMKB Bileşik Endeksi, birinci seansta, 233 puan düşerek 34 bin 935 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.66 oranında değer kaybett. Birinci seansta işlem hacmi 1.103.149.592 TL oldu.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün ABD borsaları artış kaydeden ev satışları verisine ve Hazine'nin 5 yıllık başarılı tahvil ihracına rağmen, daha uzun vadeli tahvil ihraçlarına yönelik kaygıların etkisiyle tahvilfaizlerindeki sert yükseliş yaşanması ve General Motors'un iflas koruma başvurusunda bulunması ihtimalinin artması nedeniyle sert düşüş kaydetti.

Asya borsalarında yatay kapanışlar gerçekleşirken, dünABD borsalarında yaşanan sert düşüş ve bugün Avrupa borsalarındaki olumsuz görünüm İMKB'nin satıcılı açılışında etkili oldu. VadeliABD endeks kontratlarında hafif alıcılı seyir izlenirken, İMKB'detepki hareketinin sınırlı kaldığı ve satışlarla karşılaştığı gözleniyor.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları verileri ile TSİ 17:00'de açıklanacak yeni konutsatışları datası takip edilecek.

ABD Hazinesi'nin bugün 7 yıllık tahvil ihracı gerçekleştirmesi ve 10-11 Haziran tarihlerinde 10-30 yıllık borçlanmaya gitmesi bekleniyor.

Yurtiçinde ise IMF anlaşması ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Metro Yatırım Ortaklığı Portföy Yöneticisi Şenol Korkmaz, endekste teknik olarak satış baskısının sürdüğünü ifade etti.

Şenol Korkmaz, 35 bin seviyesinin üzerinde durmakta zorlananendekste yurtdışı piyasalara bağlı olarak satışlar arttığınıbildirdi.

Korkmaz, ABD'de özellikle açıklanan olumlu konut verilerine rağmen, Dow Jones Endeksi'nin yüzde 2'ye yakın ekside kapandığınıbelirterek, bugün piyasaların etkisi altındaki satış baskılı seyrin devam ettiğini vurguladı.

35 bin seviyesinin teknik anlamda hem direnç hem de psikolojik seviye olduğuna işaret eden Portföy Yöneticisi Korkmaz, endeksin 35 bin puan seviyesinin üzerinde taban yapmaya çalıştığı günden beri buradan satışların geldiğinin görüldüğünü kaydetti ve şu şekilde konuştu:

"Moody's'in IMF ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası piyasalardaki genel eğilim aşağı yönlü olmaya başladı. Bugün de 35 bin seviyesinin üzerinde kalamaması durumunda, yarın satışların devam etmesini beklemek gerekiyor."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler