FİNANS

Borsa, dar alanda sıkışık seyrini sürdürüyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne sınırlı realizasyon hareketiyle başladı.

Gelen alımlarla seans içinde 24 bin sınırına kadar çıkan endeks, en yüksek 23.993 puanı gördü. İMKB, buradan gelen satışlarla 23.700 seviyesine geldi.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü kapanışa göre 156 puan düşerek 23 bin 784 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.65 oranında değer kaybetti.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

ABD borsalarında özel sektör istihdamının Şubat ayında beklentilerin çok üzerinde daralması ve Bej Kitap’ta ekonominin daha da küçüldüğünün ifade edilmesine karşın, ABD Temsilciler Meclisi’nde iflastan korunma talep edenlerin mortgage kredi vadelerinin uzatılması, anapara geri ödemelerinin ve faiz oranlarının ise düşürülmesine olanak sağlayacak bir plan üzerinde oylama yapabileceğine ilişkin haberlerle yükseldi.

Asya borsalarında Çin'de yüzde 8’lik büyüme hedefine ulaşabilmek için 2009'da yatırımları ciddi ölçüde artırılacağı yönündeki açıklamalarla olumlu hava sürerken, Avrupa borsalarının dün yaşanan yüzde 4'lük yükselişin ardından bugün güne kayıplarla başlayacağına yönelik beklenti ve vadeli ABD endeks kontratlarının negatif bölgede bulunması İMKB'nin açılışında etkili oldu.

Çin'de kamu harcamalarının artacağı beklentileri ve yükselen emtia fiyatları yurtdışı borsalardaki toparlanmayı desteklese de, Moody's'in JP Morgan'ın kredi görünümünü negatife çevirmesi ve Wells Fargo'yu da olası bir indirim için izlemeye alması, temkinli seyri beraberinde getiriyor.

Bugün Avro Bölgesi son çeyrek büyüme revizyonu, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararları, ABD haftalık işsizlik başvuruları ve ABD fabrika siparişleri verisi bekleniyor. Özellikle öğleden sonra ECB Başkanı Jean-Claude Trichet tarafından yapılması beklenen konuşması önemli bulunuyor.

Yapı Kredi Yatırım Araştırma Teknik Analisti Hüseyin Taş, İMKB'de son iki haftadır 23500 - 24500 bandındaki zayıf seyrin devam ettiğinin görüldüğünü belirtti.

Hüseyin Taş, dün Çin'den gelmesi beklenen yeni harcama planının ardından artan emtia fiyatlarının ABD borsalarında emtiaya duyarlı hisselere alışlar getirdiğini vurgulayarak, "Ancak gelen alışların finans sektörüne yansımadığı gözlendi. Dolayısıyla yurtdışı piyasalardaki tepki hareketinin zayıf kalması İMKB'de de kısa dönemli yatay seyrin devam etmesini beraberinde getiriyor" diye konuştu.

Teknik Analist Taş, bugün ECB'nin faiz kararının izleneceğini belirterek, İMKB'de kısa vadeli önemli desteğin 23500 seviyesinde bulunduğuna değindi ve son dönemde yurtdışı piyasalarda yaşanan hareketlere duyarsızlaşan İMKB'de 23500 seviyesinin aşağı doğru geçilmesinin satışların artmasına neden olabileceğini vurguladı.

Yukarıda 24500 bölgesi geçilmeden piyasada yeni alım yapılmasını önermeyen Hüseyin Taş, "23500 seviyesi ise kısa vadeli pozisyonlar için 'stop loss' olarak izlenebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler