FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, haftanın ilk seansında 349 puan yükseldi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftaya alım ağırlıklı bir seyirle başladı.

Açılışta gelen alımlarla 40000 bölgesine yöneldikten sonra 39700 civarına sarkarak, bir süre yatay seyir izleyen İMKB 100 Endeksi, artan alım baskısı ile yeniden 40000 seviyesini denedi. En yüksek 40078 puanı gören Bileşik Endeks ilk seansı (yüzde 0.88) 349.99 puan artıda 40069 puandan tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 256.934.177 YTL olarak gerçekleşti.

[**BORSAYI ÜCRETSİZ VE CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Standard & Poor's'un Goldman Sachs ile Lehman Brothers'ın kredi görünümünü negatife çekmesi ve FGIC ile onun tahvil sigortalayan kolunu yeni sermaye bulmak ve yeni iş olanaklarına yönelik endişelerle izlemeye alması olumsuz algılansa da, JP Morgan'ın hisse başına 2 Dolar fiyat ile satın alma teklifi yaptığı Bear Stearns için teklifini 5 kat artırarak hisse başına 10 dolara çıkarmak için görüşmelerde bulunduğuna dair haberler ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) sorunlu mortgage bonolarını direkt olarak finansal kuruluşlardan satın alacağına yönelik söylentilerin olumlu beklentilerle alıcılı açılışa neden olduğugözlendi.

Bugün açık olan yurtdışı piyasalar, vadeli ABD endeks kontratları ve ABD'de TSİ 16:00'da açıklanacak mevcut konutsatışları verisi takip ediliyor.

Yurtiçinde de AK Parti'nin kapatılması istemi ile açılan dava ile ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler