İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) haftaya alıcılı bir seyirle başladı.
Açılışta 38557 puana yaşanan yükselişin ardından bir miktar kar satışı ile karşılaşan ve bir süre 38200 civarında yatay seyir izleyen Bileşik Endeks, kapanışa doğru 38500 bölgesine yöneldi ve ilk seansı (yüzde 1.06) 403.76 puan artış ile 38350.33 puandan tamamladı.
Birinci seansta işlem hacmi 574.121.204 YTL olarak gerçekleşti.
[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)
Yurtiçinde, Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın bağlayıcı olmayan raporunda AK Parti'nin kapatılmamasını önermesinin desteklediği iyimserliğin, karara yaklaşık bir aylık süre bulunmasının da etkisiyle ivmesini bir miktar kaybettiği gözlenirken, Ergenekon soruşturması ile ilgili haberler yakından takip ediliyor.
Yurtdışında Cuma günü ABD'de Google ve Microsoft'un beklentilerden kötü kar açıklaması Nasdaq'ı yüzde bir düşürürken Citigroup'un beklentilerden biraz iyi bir zarar açıklamasının Dow Jones Endeksi'nin günü yüzde 0.4 artışla kapatmasını sağlamasının ardından, bugün tatil olan Japonya dışındaki Asya borsalarında ciddi yükselişler gözlendi.
Piyasalar petrol fiyatlarını, Avrupa borsalarını ve vadeli ABD endekslerinin izlediği seyri yakından takip ediliyor.
ABD'de bugün açıklanacak Apple, Bank of America, Merck, SanDisk, Texas Instruments ve American Express karları önemli bulunuyor.
Bu hafta ABD’de Çarşamba günü FED Bej Book, Perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları ile ikinci el ev satışları ve Cuma günü dayanıklı mal siparişleri, Michigan Üniversitesi Güven Endeksi ile yeni ev satışları verileri açıklanacak.
Ayrıca ABD’de yarın açıklanacak Caterpillar, E-Trade, UPS, Wachovia, Washington Mutual ve Yahoo’nun, Çarşamba günü açıklanacak AT&T, McDonald’s, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ve Boeing’in, Perşembe günü gelecek 3M, RadioShack ve Xerox’un ikinci çeyrek mali sonuçları uluslararası piyasalara yön verecek.