FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa kritik verilerin geldiği günü kârlı kapattı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı açılışın ardından dar alanda dalgalı bir seyir izledi.

İlk seansta gelen alımlarla 42112 puana kadar yükselen İMKB 100 Endeksi, bir miktar kar satışı ile 41800 bölgesine gevşeyerek, yatay seyir izledi ve ilk seansı 41742.92 puan ile tamamladı.

İkinci yarıda artan satış baskısı ile 41500 bölgesinin altına inen ve en düşük 41407 puanı gören Bileşik Endeks, tepki alımları ile yeniden 42000 bölgesine çıktı. Ancak bir miktar kar satışı ile 41800 civarına gevşediği gözlenen endeks günü 41831.11 puan ile (yüzde 0.46) 192.59 puan artıda tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 1.091.751.972 YTL olarak gerçekleşti.

Dün ABD borsalarının hızlı yükseliş kaydetmesinin ardından bugün Asya piyasalarında büyük şiddette depremin meydana geldiği Çin'in dışında yükseliş gözlenmesi ve dış piyasalardaki olumlu görünüm İMKB'nin alıcılı açılışında etkili oldu.

Avrupa borsalarının ve vadeli ABD endeks kontratlarının yönünü aşağı çevirmesine bağlı olarak satışların gözlendiği İMKB'de, bugün Avrupa'da Societe Generale'in ve Fortis'in kar rakamlarının ardından Fransa'da Carrefour'un 1. çeyrek satış rakamları izlendi. ABD'de Wal-Mart'ın 1. çeyrek kar rakamının beklendiği gibi gelmesinin ardından piyasada TSİ 15:30'da açıklanan Nisan ayı perakende satış rakamlarına ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin likidite ile ilgili sunumuna odaklı bir seyir gözlendi.

Haftanın geri kalan kısmında yarın ABD'de Nisan ayı TÜFE'si, Perşembe günü New York Bölgesi İş Aktivitesi Endeksi, haftalık işsizlik başvuruları, sanayi üretimi ve Philadelphia FED Anketi ile haftanın son işlem günü yeni ev başlangıçları verisi ile tüketici güveni endeksi rakamları açıklanacak. FED Başkanı Ben Bernanke'nin Perşembe günü yapacağı, ayrıca hafta boyunca yerel FED başkanlarından gelecek olan açıklamar ile birlikte ABD'de Freddie Mac'in Çarşamba, HP'nin ise Perşembe günü açıklayacakları ilk çeyrek bilançoları önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 15 Mayıs'ta gerçekleştireceği faiz toplantısında alacağı karar beklenirken, AK Parti kapatma davası ile ilgili gelişmeler de izleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler