FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa sakin ve hacimsiz

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı açılışın ardından bir miktar satışla gevşeyerek, yatay seyre girdi.

Açılışta 42112 puana kadar yükselen İMKB 100 Endeksi, bir miktar kar satışı ile 41800 bölgesine gevşeyerek, yatay seyir izledi ve ilk seansı 41742.92 puan ile (yüzde 0.25) 104.40 puan artıda tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi ise 380.571.567 YTL olarak gerçekleşti.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün ABD borsaları bir kaç günlük yavaş seyrin ardından petrol fiyatlarının rekor kırdıktan sonra gerilemesi, perakende şirketlerine ilişkin olumlu beklentiler, çok kötü bir zarar açıklamasına karşın MBIA'in CEO'sunun şirketin yeni sermaye artırımına gitmesine neden olmadığını açıklaması, HP'nin Electronic Data Systems'i alabileceğine ilişkin çıkan ve sonradan teyit edilen söylentilerin etkisiyle hızlı yükseliş kaydetti. Apple'in Iphone satışlarını Asya'da dört yeni ülkeyle devam edeceğini açıklaması ve Alcoa'nın hareketi de harekette etkili oldu.

ABD kapanışlarının ardından bugün Asya piyasalarında büyük şiddette depremin meydana geldiği Çin'in dışında yükseliş gözlenmesi ve dış piyasalardaki olumlu görünüm İMKB'nin alıcılı açılmasına neden oldu.

Avrupa borsalarının ve vadeli ABD endeks kontratlarındaki seyrin takip edildiği İMKB'de, bugün Avrupa'da Societe Generale'in ve Fortis'in kar rakamlarının ardından Fransa'da Carrefour'un 1. çeyrek satış rakamları izleniyor. ABD'de seans öncesinde açıklanması beklenen Wal-Mart'ın 1. çeyrek kar rakamı ile şirketin ekonomiye yön veren tüketim harcamaları konusundaki öngörüleri de önemli bulunuyor. ABD'de ayrıca Applied Materials ve Electronic Arts kar rakamları açıklanacak.

Bugün ABD'den TSİ 15:30'da Nisan ayı perakende satış rakamlarıve TSİ 17:00'de stok verisi rakamları gelecek. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin TSİ 15:20'de gerçekleştireceği likidite ile ilgili sunum da piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Haftanın geri kalan kısmında yarın ABD'de Nisan ayı TÜFE'si, Perşembe günü New York Bölgesi İş Aktivitesi Endeksi, haftalık işsizlik başvuruları, sanayi üretimi ve Philadelphia FED Anketi ile haftanın son işlem günü yeni ev başlangıçları verisi ile tüketici güveni endeksi rakamları açıklanacak. FED Başkanı Ben Bernanke'nin Perşembe günü yapacağı, ayrıca hafta boyunca yerel FED başkanlarından gelecek olan açıklamar ile birlikte ABD'de Freddie Mac'in Çarşamba, HP'nin ise Perşembe günü açıklayacakları ilk çeyrek bilançoları önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 15 Mayıs'ta gerçekleştireceği faiz toplantısında alacağı karar beklenirken, AK Parti kapatma davası ile ilgili gelişmeler de izleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler