FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa tepki alımlarıyla hafif yükseldi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü hızlı düşüşün ardından bugün sınırlı tepki alımı ile karşılaştı.

Açılışta 41280 puana yaşanan gevşeme hareketinin hemen ardından bir miktar tepki alımı ile 41700 bölgesine yükselen Ulusal 100 Endeksi, verdiği sınırlı tepkinin ardından 41500 civarında dengelendi ve seansı 41405.74 puan ile (yüzde 0.26) 109.24 puan artıda tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 433.114.945 YTL olarak gerçekleşti.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün ABD borsaları Oppenheimer analistinin Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Wachovia ve Wells Fargo için kar tahminlerini düşürmesine ilişkin haber, yüksek gelen enflasyon verisi ve petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle hızlı düşüş kaydetti. Banka hisseleri S&P 500 ve Dow Jones’ta en çok düşen hisseler olurken, Nasdaq yüzde 1.0, Dow Jones yüzde 1.5, S&P 500 ise yüzde 0.9 oranında geriledi.

İMKB, yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip etmeyi sürdürürken, yurtiçinde siyasi gelişmelere odaklanmış durumda bulunuyor.

Bugün Almanya'da açıklanan IFO Endeksi verisinin ardındanpiyasa bu gece açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısının tutanakları beklemeye başladı.

Haftanın geri kalan kısmında ise yarın ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve Cuma günü ABD’de ikinci el ev satışları verisinin açıklanması bekleniyor.

Yurtiçinde Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türban yasağını kaldıran anayasa değişikliğine karşı açılan davada karar süreci takip ediliyor. Çıkacak karar ve AK Parti'nin kapatılma davası ile ilgili gelişmeler piyasa açısından önemli bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler