FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa'da ilk seans kazanç yüzde 3'ü aştı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne dış piyasaların etkisiyle alıcılı bir seyirle başladı.

Ulusal 100 Endeksi, ilk seansı 845 puan yükselişle 26.619 puandan tamamladı. Birinci seans kapanışı itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 3.27 oranında değer kazanırken, 539.225.732 TL'lik işlem gerçekleşti.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün güne düşüş yönünde başlayan ABD borsaları MasterCard'ın beklentilerin üst sınırında kar açıklaması, bir analistin Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in kurtarma fonlarını geri ödemeye yetecek kadar sağlıklı olduklarına yönelik raporu, Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın banka kurtarma planını Pazartesi günü açıklayacağı ve zehirli varlıkların kötü banka tarafından alınması esnasında muhasebe standartlarının gevşetilmesinin bankaları rahatlatacağıbeklentileri ile değer kazandı.

Kurtarma planına yönelik olumlu beklentilerle ABD Dow JonesEndeksi'nin 8000 seviyesinin üzerinde kalması ve bu sabah Asya borsalarının ralli yaşaması, İMKB'nin olumlu açılışında da etkili oldu.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak Ocak ayı istihdam verisinin,özellikle de tarım dışı istihdam rakamının piyasalara yön vermesibekleniyor.

Gelecek hafta ABD'de finans sektörünü kurtarma ve ekonomiyi canlandırma paketlerinin piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, İMKB 100 Endeksi'nin 25000-26300 aralığında sıkıştığını hatırlatarak, bugün endeksin son bir haftadır içinde bulunduğu bandı yukarı doğru kırmak için mücadele ettiğini söyledi.

Yunus Kaya, ABD Başkanı Barack Obama'nın 900 milyar dolarlık paketten sonra Pazartesi günü bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarının gündeme getirecek olmasının, piyasalarda olumlu beklentileri artırdığını vurguladı ve "Bu havanın etkisiyle dünya borsalarında bir toparlanma dalgası gözleniyor. Türkiye borsası da bundan payını alıyor" diye konuştu.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir kaynağın verdiği bilgiye göre ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, finansal sistemi güçlendirmek için hazırlanan planı Pazartesi günü açıklayacak. Geithner, Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde konuşacak.

Kaya, teknik olarak endeksin 26500 seviyesini para girişi ile beraber yukarı doğru kırmasıyla beraber, 28500 bölgesinin hedef olacağını sözlerine ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler