FİNANS

Cari açığa önlem sinyali

İstanbul -(AA) Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Cari açıkla ilgili olarak Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadede muhakkak suretle yeni önlemler alması icap ediyor'' dedi.

Yeminli Mali Müşavirler Odasının düzenlediği ''Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu'' konulu toplantıya katılmadan önce gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Unakıtan, memur zammının bütçeye yükünün ne oranda olacağının sorulması üzerine, bununla ilgili detay çalışmaların yapıldığını, ancak ayak üstü bir açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.

Unakıtan, ''Yakında 2007 bütçesini Meclis'e sunacağız. Meclis'e sunduğumuzda orada hepsi kalem kalem belli olacak'' dedi.

2007 bütçesinin ne zaman sunulacağının sorulması üzerine Unakıtan, yasal gereklilik olarak Ekimin 17'sinde ve 17'sinden sonra sunulması gerektiğini vurguladı.

Unakıtan, memur maaş zammının IMF ile ilişkiler açısından gerginlik yaratıp yaratmayacağına ilişkin bir soru üzerine de ''Bu zammı ne kadar vereceğine hükümet kendisi karar verir. Hükümetimizin dışında hiç kimse bu konuda bir karar yetkisine sahip değildir'' diye konuştu.

Unakıtan, 2007 bütçesinin ne kadar olacağının sorulması üzerine de biraz daha beklenmesi gerektiğini söyledi.

Eskiden 1 milyar dolar civarında yabancı sermaye girişi dahi olmazken bu sene Türkiye'nin yaklaşık 20 milyar dolar civarında yabancı sermaye çektiğine işaret eden Unakıtan, bunun cari açık için fevkalade önemli bir husus olduğunu vurguladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler