FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Carrefoursa borsada

Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.nin (Carrefoursa) A ve B grubu payları İMKB Ulusal Pazar'da ayrı ayrı olmak üzere ''CARFA'' ve ''CARFB'' kodlarıyla serbest marjla işlem görmeye başladı.

1. Seansta Carrefoursa A hisseleri 25-34 YTL, Carrefoursa B hisseleri de 22-34 YTL fiyat aralığında işlem gördü.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Türk A.Ş. (GİMA) ile Carrefoursa birleşmesiyle ilgili olarak İMKB Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, GİMA ortaklarına CarrefourSA hisse senetleri dağıtımına başlandığı gün Gima hisse senetlerinin sırası kapatıldı.

Dağıtım tarihini (22-23 Ağustos) izleyen 3. işgününde (Bugün) Borsa Yönetim Kurulu'nca, Carrefoursa A.Ş.'nin A ve B grubu paylarının ilgili pazarda ayrı

ayrı olmak üzere ''CARFA'' ve ''CARFB'' kodlarıyla işlem sıralarının ilk gün serbest marjla işleme açılması kararlaştırılmıştı.

Carrefoursa A.Ş. A ve B grubu hisse senetlerinin Referans Fiyatları, A ve B grubu hisse senetlerinin birbirlerine eşit olduğu varsayımında bulunularak; Gima A.Ş. hisse senetlerinin işlem gördüğü en son gün ikinci seans ağırlıklı ortalama fiyatının, değişim oranı olan 0,0988'e bölünmesi suretiyle hesaplanmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler