FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar yükselişte

**ABD'de hisse senedi piyasaları, ülkenin önde gelen perakendecilerinin yılın son ayında beklentilerden daha iyi performans gösterdiklerini açıklamaları ve beklentilerden daha olumlu işsizlik sigortası başvurularının etkisi ile yükseldi.

**

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 28.11 puan artışla 10601.79 puandan kapanırken, yükselişte General Electric'te yaşanan yüzde 5.6'lık değer artışı da rol oynadı.

GE hisselerinin değer kazanmasında JP Morgan'ın bu şirket için fiyat hedefini yükseltmesi ve Morgan Stanley'in ticari gayrimenkul sektörü için pozitif görünüm ortaya koyması rol oynadı.

Credit Suisse tarafından yatırım tavsiyesi yükseltilen ve en ucuz büyük sermayeli banka olarak tanımlanan Bank of America da yüzde 4.2 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası önemli oranda yükselişle kapandı.

Nikkei Endeksi, yüzde 1,09 oranında yükselerek 10.798,32 puandan kapandı.

Borsanın yükselmesinde, Japon Yeni'nin, ABD Doları karşısında değer kaybetmesi etkili oldu.

Avrupa borsalarının, ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine yönelik iyimser beklentilerle artıda açılmaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 18, Dax'ın 23 ve Cac-40'ın 14 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Bugün piyasalar ayrıca Avro Bölgesi'nde açıklanacak işsizlik verisini ve 3. çeyrek GSYH büyüme oranına ilişkin ikinci tahminleride takip edecekler. Ayrıca günün en önemli verisi olarak ABD istihdam verileri izlenecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler