FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda sert düşüş

Selçuk Altun

**Dün dünya piyasaları FED’in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını beklerken FED’in niceliksel gevşeme konusunda adım atmayacağına dair oluşan kanı etkisiyle sert satışlara sahne oldu.

**

ABD borsa endeksleri de benzer beklenti ile güne yüzde 1'den fazla düşüşle başladı. Ancak FED FOMC toplantısı sonrasında faizleri değiştirmediği gibi uzun süre de aynı kalacağı açıklamasını tekrarlarken, niceliksel gevşeme adına yeni bir adım atarak piyasaların sert düşüşten tepki almasına neden oldu. Ancak ABD borsa endekslerini artıya çeviremedi.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 1.24, S&P 500 yüzde 0.60 değer kaybetti. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 10.551 - 10.700 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.51 değer kaybı ile 10.644 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.94, Arjantin'de yüzde 1.04 değer kaybı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da dün yüzde 1.03, İngiltere'de yüzde 0.63, Fransa'da yüzde 1.24 değer kaybı oldu.

Yatırımcıların, dün FED'den gelen açıklamayı ve bu sabah Asya'dan gelen ve global büyümede bir yavaşmanın sinyalini veren son ekonomik verileri değerlendirmeye çalıştığı bugün, Avrupa borsalarının güne karışık bir seyir ile başlamaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 2 puan kayıpla, Dax'ın 2 puan artıda ve Cac-40'ın 9 puan yükselerek açılacağını tahmin ediyor.

Asya tarafına baktığımızda bu sabah Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 258,20 puan (yüzde 2,70) düşerek 9,292.85 puandan kapandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler