FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğan Holding karını ikiye katladı

Doğan Holding, etkin varlık yönetimi ve stratejik odaklı büyüme planları sonucunda, 2006 yıl sonu itibariyle uluslararası finansal raporlama standartları (UFRS) ve SPK uygulamalarına göre hazırlanan konsolide net dönem karını geçen yıla göre yüzde 95 oranında artırarak 892 milyon YTL (634 milyon USD) olarak açıkladı.

Aynı dönemde Doğan Holding'in faaliyet karı 938 milyon YTL (667 milyon USD), konsolide satışları 12.053 milyon YTL (8.575 milyon USD) olarak gerçekleşti.

Doğan Holding Koordinatörü Dr. Nebil İlseven açıklamasında, kendi faaliyet alanlarında pazar lideri konumunda olan Petrol Ofisi, Doğan Yayın Holding A.Ş. ve Holding bünyesindeki diğer bağlı ortaklıklarının büyüme odaklı faaliyetlerinin konsolide sonuçlara olumlu katkıda bulunduğunu belirtti. İlseven, bunun yanında Doğan Holding'in ana faaliyet konusu olan yatırım geliştirme ve varlık yönetimi alanlarında dönem içinde etkinlikle gerçekleştirilen işlemlerin de Holding'in aldığı bu sonuçlarda önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

2005 yılında finans sektöründeki yatırımlarından çekilip, 2006 faaliyet döneminde enerji ve medya alanlarındaki stratejik yatırımlarını istikrar ile sürdüren Holding, bu dönemde Star TV'nin alımını sonuçlandırdı ve Doğan TV'nin %25'ini Axel Springer'e satarak Holding'in medya sektöründeki öncü konumu güçlendirdi. Benzer bir yaklaşım doğrultusunda 2005 yılında hisselerinin tamamı Holding'e geçen Petrol Ofisi A.Ş.'nin %34 hissesi Avusturya kökenli OMV Grubu'na satılarak bu sektörde de stratejik bir ortaklık kuruldu.

2006 sonuçları ile ülkemizdeki holding kuruluşları arasında konsolide karlılıkta ilk sırada yer alan Doğan Holding, bağlı şirketlerinin satışlarının da önemli ölçüde arttığı bu dönemde, 2005 yılında gerçekleştirdiği 9.804 Milyon YTL olan konsolide satışlarını %23 artırarak 12.053 Milyon YTL seviyesine çıkardı.

Dr. Nebil İlseven açıklamasında, 2007 yılında da stratejik odaklı girişimlerin sürdürüleceğini ve Doğan Holding'in ülkemizde ulaştığı ölçeğin, Türkiye'deki yeni yatırımlar yanında, hedeflenen bölgesel açılımlar için de bir güç kaynağı olacağını vurguladı.

Express


En Çok Aranan Haberler