FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 1,47'yi aştı, borsa düşüşte

**Bankalararası piyasada dolar, AB borç endişeleri ve parite etkisiyle 1,47'yi aştı. İMKB'deki kayıp şu sıralarda yüzde 3'e yaklaştı.

**

İrlanda'nın mali sıkıntılarının diğer Avrupa ülkelerine de yansıyacağına yönelik artan endişelerle bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonları 1,4740 TL seviyesine kadar yükseldi.

Bankacılar, dış piyasalardaki bozulmaya dikkat çekerek, Avrupa ülkelerine yönelik borç endişelerinin tetiklemesiyle piyasadan çıkış olduğunu ve dolar/TL'nin 1,47 TL seviyesini aştığını söylediler.

Euro/dolar paritesi İrlanda belirsizliğiyle bugün 1,3505'e kadar geriledi.

Piyasaları endişelendiren asıl etken İrlanda krizinin bulaşıcı olduğu korkusu. Piyasalar, İrlanda'nın ardından Portekiz ve İspanya gibi ülkelerin de sıkıntıya girmesinden endişe ediyor. Ancak her iki ülke de, yardıma ihtiyaç duyacaklarına yönelik söylentileri yalanladı.

BORSALAR KAYIPTA
İrlanda borç krizinin Portekizl'e birlikte diğer Avrupa ülkelerine de yayılabileceği endişeleri hisse senedi piyasalarına da olumsuz yansımaya devam ediyor. İMKB'de satış baskısı sürerken, endekste yüzde 3'e yakın kayıp yaşanıyor. Borsa gün içinde 66 bin 22 puana kadar geriledi. Avrupa borsalarında da yüzde 1'i aşan kayıplar gözleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler