FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 1,65 YTL'ye çıktı, borsada düşüş hız kazandı

Dolar yabancı çıkışıyla bugün de yükselişini sürdürdü ve 1,65’i gördü. Borsada kan kaybı ikinci seans da devam ediyor.

Asya borsaları, şirketlerin olumsuz bilançolarının global ekonomideki yavaşlamanın şirketler ve tüketiciler üzerindeki etkisini ortaya sermesiyle, ikinci günde de düşerken petrol fiyatları son 20 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Tokyo Borsası’nda yüzde 1.3’lük düşüş görüldü.

ABD borsaları, alüminyum üreticisi Alcoa’nın açıkladığı azalan talep ve Tyco International’ın sonuçlarındaki olumsuz görünümün işaret ettiği global ekonomik yavaşlamanın derinleştiği yönündeki beklentilerle düştü. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1.99, Nasdaq yüzde 2.22, S&P 500 yüzde 2.20 değer kaybetti.

Geniş ölçekte satışların görüldüğü seansta emtia ile ilgili hisseler petrolden gümüşe kadar çeşitli emtiada fiyatlarının düşmesi ve talebin, ekonomik karamsarlıkla daha da azalacağı yönündeki beklentiyle düştü.

Banka holding şirketi olma başvurusu kabul edilen American Express hisseleri, bu gelişmeden bir gün sonra yüzde 6.6 düşüşle 22.40 dolardan kapanırken, General Motors hisseleri düşüşünün beşinci gününde yüzde 13.1 değer kaybederek 2.92 dolardan kapandı. Yatırımcıların ABD otomotiv sektörünün hükümetten nakit yardımı alıp alamayacağı yönündeki endişeleri ise devam ediyor.

İMKB güne hafif artışla başladı. İMKB Ulusal Endeksi açılışta 190 puan artışla 26 bin 79 puana yükseldi. Ancak daha sonra borsada ibre eksiye döndü. Endeks ilk seansı 462 puan düşüşle 25 bin 427 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 1.8 oldu. İkinci seans açılışından itibaren kayıpların hız kazandığı Borsa'da İMKB 100 endeksi 25000'de tutunmaya çalışıyor.

Dolar, riskten kaçınma eğilimiyle YTL karşısında değer kazanıyor. Borsalardaki düşüş güvenli liman olarak doları ön plana çıkartırken, dolara talep içerde de kotasyonların 1,65 YTL’ye çıkmasına neden oldu. Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1,5845/1,5900 YTL olmuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler