FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 1.70 liraya gidiyor

Dolar yurtdışı ve pariteye bağlı olarak bugün de yükselişini sürdürüyor.

Yurtdışı piyasalar ve Euro/dolar paritesindeki harekete bağlı olarak dün yükselişe geçen dolarda bugün de hareket gözleniyor.

NTVMSNBC'de yer alan habere göre, bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,6390/1,6445 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bu sabah 1,67 liraya kadar yükseldi. Böylece dolar 1 Nisan'dan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Borsalarda yaşanan düşüşler ve küresel risk iştahının azalması dolara olan ilginin artmasını sağladı.

Euro/dolar paritesi dün 1,2888 ile son bir ayın en düşük seviyesine inerken bugün 1,29'un hemen üzerinde seyrediyor. Euro/yen paritesi ise bugün son 3 haftanın en düşük seviyesi olan 126,10'a geriledi.

Yabancı bir bankanın döviz masası yöneticisi, "Temelde ABD bankalarının sağlığı ile ilgili endişelerle dün dolar/TL'de yükseliş yaşadık. Bugün ise Euro/dolar paritesinde dünkü düşüşün ardından bir miktar toparlanma var. Ayrıca S&P vadeli işlemleri de artıda görünüyor. Ben bugün için dolar/TL'de 1,64-1,65 bandında hareket bekliyorum. Yurtdışı piyasalar izleniyor. Yurtiçinde çok önemli gelişme yok. Ancak IMF ile ilgili önemli bir gelişme olursa buna da bakılır" dedi.

Yerli bir bankanın döviz masası müdürü de, "Yurtdışı piyasalar izleniyor. 1,60-1,65 bandında düne göre daha sakin seyir bekliyorum. Yurtiçinde IMF ile ilgili olası önemli gelişmelere bakılıyor" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler