FİNANS

Dolar dar alanda dalgalanıyor

**Yurtiçi döviz piyasasında sabah saatlerinde yaşanan düşüşün ardından bir miktar yükseliş gözleniyor.

**

Bankacılar, dolar/TL kurunun bir süre 1.5130 ile 1.4980 aralığında kalmasını bekliyorlar.

Bir banka yetkilisi, yurtiçi döviz piyasasının bugün sabah saatlerinde, özellikle Dubai ile ilgili olumlu haberlerin etkisiyle 1.5010 seviyelerine kadar gevşediğini söyledi.

Yetkili, sabah yaşanan gevşemenin ardından avro/dolar paritesinde dolar lehine bir miktar hareket yaşanması ve piyasalarda Dubai ile ilgili olumlu haberin yarattığı olumlu havanın dağılmaya başlaması nedeniyle dolar/TL kurunun 1.5065'lere kadar yükseldiğini bildirdi.

Dolar/TL piyasasında işlemlerin çok dar bantta devam ettiğine işaret eden yetkili, sözlerine şu şekilde sürdürdü:

"Piyasada özellikle 2.2000 seviyelerinden biraz euro/TL talebi olduğunu görüyoruz. Günün kalan bölümünde fazla hareket beklemek doğru değil. Data açısından zayıf bir gün. Bugün sadece Avro Bölgesi sanayi üretimi verisi vardı. Rakam beklentiler dahilinde geldi. Günün geri kalan bölümünde saat 16:30'da ABD borsalarının açılışı önemli olacaktır. Bunun dışında önemli bir hareket olacağını düşünmüyorum.

DTP'nin kapatılmasına yönelik olumsuz etkinin Dubai ile ilgili olumlu hava nedeniyle sınırlı kaldığını gözledik. Dolar/TL kuru 1.5130 ile 1.4980 bandı arasında kalacak gibi görünüyor."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler