FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar üç ay sonra 1,50'nin altına indi

**Bankalararası piyasada dolar 1,4990'la üç ayın en düşük düzeyine indi.

**

ABD ekonomisine ilişkin endişelerle doların diğer para birimleri karşısında değer kaybına bağlı olarak dolar/TL bankalararası piyasada 3 ayın en düşüğü olan 1.50'nin altına inerken, bankacılar küresel piyasaların izlenmeye devam edileceğini, başta parite olmak üzere dış gelişmelere göre 1,49-1,51 bandında hareketin olası olduğunu söylediler.

Beklentilerin altında kalan bazı ekonomik verilerin ABD ekonomisine yönelik endişeleri artırması ile dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, dolar endeksi de son üç ayın en düşük seviyelerine geriledi.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar endeksi düşüşte. Buna paralel gelişmekte olan ülke para birimlerine yurtdışı girişler devam ediyor. Girişler dolar/TL'yi aşağı çekiyor. Müşteri tarafından özellikle geçen hafta 1,51 seviyesinin altında başlayan alımlar devam edebilir. İlk etapta 1,49 -1,51 bandı takip edilecektir. Bugün için 1,50 TL'nin altında kapanış yapılıp yapılamayacağı önemli" dedi.

Bankalararası piyasada cuma günü spot kapanışta 1,5090/1,5115 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1,4990 seviyesini test etti. Dolar en son 4 Mayıs'ta yaklaşık 4 ay önce bu seviyeden işlem görmüştü.

ABD vadeli piyasalarının sabah saatlerinde pozitif seyrettiğini, Euro/dolar paritesinin de 1,31 seviyelerine yakın olduğunu söyleyen başka bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Böylece bütün gelişmekte olan piyasalar olumlu açıldı. Euro/dolar paritesi 1,31 seviyesinin üzerine atar ve kalıcı olursa dolar/TL'de de daha aşağı seviyeler mümkün. Dolar/TL'de 1,50 seviyesi halihazırda destek görünüyor ve bu seviyeden lokal alımları geliyor. Piyasaları bozacak bir haber gelmedikçe 1,5150 seviyesinin üzeri de zor görünüyor" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler