FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz piyasaları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde piyasalarda yine Euro Bölgesi endişeleri etkiliydi. Macaristan ile başlayan tedirginliğin sonucunda gerilen piyasalarda özellikle haftanın son işlem gününde dolar kurunda sert çıkışlar kaydedildi. Nitekim haftanın genelinde 1,5570-1,6120 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,58 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin konuşmaları ve Fed ekonomik durum değerlendirme raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise düşük konumdadır. Dolar kurunda çıkışın hız kesmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5930 ve 1,5850 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6220 ve 1,63 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.*****

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelerin piyasada tedirginliği artırması paritenin 1,20 psikolojik destek noktasının kırılmasına neden oldu. Nitekim haftanın genelinde 1,1955-1,2216 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,45 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin konuşmaları ve Fed ekonomik durum değerlendirme raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,1950 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,1780 ve 1,1860 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2080 ve 1,2160 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.*****

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde açıklanan makro ekonomik verilere rağmen global ekonomiye yönelik endişelerin artması paritede satışları destekledi. Nitekim haftanın genelinde 1,4406–1,4771 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,13 oranında değer kaybetti. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve mayıs ayı ÜFE rakamlarının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin konuşmaları ve Fed ekonomik durum değerlendirme raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,4380 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4260 ve 1,4360 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4550 ve 1,4650 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.*****

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde USD/JPY’de diğer paritelere oranla daha temkinli bir seyir izlendi. Nitekim haftanın genelinde 90,5-92,9 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,9 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin konuşmaları ve Fed ekonomik durum değerlendirme raporu piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak paritede düşüş beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 91,3 ve 90,6 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 92,5 ve 93,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler