FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz piyasaları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:
"USD/TL

**

Makro Ekonomik Görünüm: Dün Fed öncesinde ve sonrasında dış piyasalarda tansiyonun yüksek olması dolar kurunu yukarı çeken gelişmeydi. Nitekim günün genelinde 1.49-1.5120 seviyeleri arasında
hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,36 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD haziran ayı dış ticaret rakamının yanı sıra temmuz ayı bütçe gerçekleşmeleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,50'nin üstünde tutunulması durumunda alımların devam etmesi beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,4910 ve 1,4780 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5050 ve 1,5180 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Fed'in büyümeye yönelik beklentileri satışları tetiklerken alınan tedbirler piyasada olumlu karşılandı. Nitekim günün genelinde 1.3075-1.3233 seviyeleri arasında hareket
yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,30 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD haziran ayı dış ticaret rakamının yanı sıra temmuz ayı bütçe gerçekleşmeleri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen
sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3250 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,30 ve 1,3120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3250 ve 1,3370 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed'in açıklamalarına bağlı olarak volatilitenin arttığı paritede Merkez Bankası'nın enflasyon raporu bekleniyor. Nitekim günün genelinde 1,5710-1,5909 seviyeleri arasında
hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,28 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere temmuz ayı işsizlik rakamları ve Merkez Bankası enflasyon raporunun yanı sıra ABD haziran
ayı dış ticaret rakamının ve temmuz ayı bütçe gerçekleşmeleri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen
sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması
beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5960 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5680 ve 1,5790 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5920 ve 1,6030 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY Makro Ekonomik Görünüm: Yen Fed'in büyümeye yönelik beklentileri sonrasında dünü güçlenerek geçirdi. Nitekim günün genelinde 85,2-86,25 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında
yaklaşık %0,72 oranında değer kazandı. Bugün, ABD haziran ayı dış ticaret rakamının yanı sıra temmuz ayı bütçe gerçekleşmeleri piyasada yakından takip edilecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen
sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 85'in kırılması durumunda satışlar güçlenebilir.
Seviyeler: Gün içinde 84,85 ve 84,4 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 85,8 ve 86,5 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler