FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EGD - Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu kuruldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) “İklim Ekonomisi Projesi” kapsamında düzenlenen Sapanca Toplantısı’nda alınan karar ile "Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu" kuruldu.

EGD - Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu kuruldu

İstanbul, 13 Kasım (DHA) - Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) “İklim Ekonomisi Projesi” kapsamında düzenlenen Sapanca Toplantısı’nda alınan karar ile "Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu" kuruldu.
EGD'den yapılan açıklamaya göre, Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu ilk olarak İzmir’de düzenlenecek "Küresel Isınma Kurultayı"na katılacak ve ardından birbiri ardına farkındalık çalışmaları yapacak.
EGD Başkanı Celal Toprak, "Yenilebilir Enerjiyi Destekleme Platformu kurulmasına ilişkin öneri, EGD Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Ünsalan ve Serpin Alpaslan tarafından dile getirildi" dedi ve ekledi:
"Onların bu sürece bugüne kadar müthiş destekleri oldu; bundan sonra da olacak. Yine bu sürece görüşleri ile katılan mesleğimizin duayen isimleri Hasan Eriş ve Faruk Türkoğlu da sürecin içinde olacak. Faruk Türkoğlu yıllar önce yapılan toplu sözleşmelere ozan tabakasındaki sorunların yazıldığını söyledi. Bu sürece bizim Küresel Isınma Kurultayı Komitesi’ne de başka sivil kuruluşları da dahil edeceğiz. Çok güçlü bir platformu oluşturmayı hedefliyoruz."
Düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı ile 12 yıldır iklim değişikliği sorununa dikkat çeken EGD, Sapanca’da Birleşik Metal

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler