FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomist Roubini'den, Cramer'e soytarı eleştirisi

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, CNBC televizyonunda yayımlanan ''Mad Money'' programının sunucusu Jim Cramer'e sert eleştiriler yöneltti.

Küresel krizi 2006 yılında öngören ''kriz kahini'' lakaplı Roubini, Cramer'in boğa piyasaları tahminini eleştirerek, ''Cramer bir soytarı'' dedi.

Roubini, ''O, borsada ayı piyasasının boğa piyasası olacağını altı kez söyleyenlerden biri ve yanlış yaptı. Bütün bu zor durumdan ve Jon Stewart'tan sonra Cramer, sadece çenesini kapamalı, çünkü utanması yok'' dedi.

New York Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Roubini, ''Cramer güvenilir bir uzman değil. Kişisel olarak bana hakaret ediyor ve bir sürü yalan söylüyor'' diye konuştu.

Makroekonomiye ilişkin verilerin beklenenden daha kötü olması, karların hayal kırıklığı yaratması ve bazı bankaların dayanıklılık testinden sonra iflas edecek olması nedeniyle, borsanın daha önceki düşük değerleri deneyeceğini söyleyen Roubini, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın bankalardaki toksik varlıkların temizlenmesi planını desteklediğini ifade etti.

''Daily Show'' adlı programın sunucusu Jon Stewart, Cramer'i programına çıkarmış ve Cramer'i kendi çıkarı için piyasada yönlendirme yaptığı bir kaydını yayınlayarak, CNBC'yi borsayı maniple etmekle suçlamıştı.

Cramer, bir blogta, Roubini'nin, borsanın mart ayında dibi görmesinden bu yana bazı şeylerin iyiye gittiğinin farkın varması gerektiğini yazmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler