FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Ekonomiye ince ayar''

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, ekonomik programla ilgili ''ince ayar'' yapılmasının şart olduğunu savunurken, sadece
sıcak para odaklı para, faiz ve kur politikasının sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Cansızlar, sıcak para odaklı bir para politikasının cari açığa sebep olacağını, bunun sürekli olarak sürdürülemeyeceğini belirtti.''Zaten sürdürülebilir olmadığını son Mayıs-Haziran aylarında dünya piyasalarındaki hareketlenmelerden bizim en fazla etkilendiğimiz ortamda gördük'' diyen Cansızlar, sıcak paranın çok yoğun şekilde bir ülkeye hazmedilebilir kapasitenin üzerinde gelmesinin ara malı üreten imalat kesimini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Bunun ekonomideki kırılganlıkların devam etmesine neden olabildiğini anlatan Cansızlar, ''Bu bir nevi ihtiyacınız olmadığı halde çok yüksek miktarda aldığınız gıdaya benzer. O bakımdan burada çok dikkatli olmak lazım. İyi yönetmek lazım. Biraz diyet yapılmasında yarar var'' dedi. Doğrudan gelen yabancı sermayenin özelleştirme başta olmak üzere mevcut işletmelerin satın alınmasında kullanıldığını, yeni baştan bir şeyi inşaa etmek, yeni baştan bir kapasite genişlemesine sebep olacak bir yatırım için gelmediğini kaydeden Cansızlar, ''Finans kesimine, bankacılık sektörüne ve sermaye piyasasındaki aracı kuruluşlara talepleri çok yoğun geliyor. Finans kesimi ile ilgili yabancı sermaye konusunda ülkemizin bir stratejisinin olması gerek. Yoksa tamamen finans kesiminin yabancı sermayenin eline geçmesi bana göre doğru değil'' dedi.


Express


En Çok Aranan Haberler