FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz analiz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz
Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 8.02, valörlü işlemlerde ise yüzde 8.10 olan 3 Ağustos 2011 itfalı gösterge kıymetin kapanışı yüzde 8.07 seviyesinden gerçekleşirken bu sabah tezgahüstü piyasada ilkişlemlerde yüzde 8.02 seviyelerindeydi.

Bono faizleri üzerinde bu hafta açıklanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararında TCMB'den beklenen indirimin yanı sıra önümüzdeki dönem faiz kararlarına ilişkin söylemler ve dış tarafta ise ABD’de açıklanacak bilançolar etkili olacak.

Döviz
Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.4610/1.4650 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu, bu sabah ilk işlemlerde 1.4530/1.4590 seviyesindeydi. Yatırımcılar ABD bilanço sezonu hakkındaki beklentilerin risk iştahını canlı tutacağı yönünde beklentilerle yüksek getirili para birimlerinde uzun pozisyonlarını artırmaya devam ettiler. Yen karşısında az miktarda değer kazanan dolar, yüksek getirili para birimleri karşısında değer kaybetti. Dolar/Yen dün gördüğü 89,54 seviyesinden bir miktar yükselerek bu sabah ilk işlemlerde 89,95 seviyesinde bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler