FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz sıfıra geldi, dolar eridi, Euro uçtu

Fed’in faizi tarihin en düşük düzeyine çekmesi sonrasında Euro/dolar paritesi 2.5 ayın en yükseğini gördü. Dolar içeride de 1,53’e kadar geriledi.

ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri sıfıra doğru çekmesi doların dış piyasalarda hızla değer kaybetmesine neden oldu. Euro/dolar paritesi bugün son 2.5 ayın en yüksek seviyesi olan 1,4191’e kadar çıktı.

Dolar/yen paritesi ise bugün 88,25’e inerek son 13 yılın en düşük seviyelerine yaklaştı. Yendeki yükseliş üzerine bir açıklamada bulunan Japonya Maliye Bakanı döviz piyalarına şimdilik müdahale etmeyi düşünmediklerini söyledi.

DOLAR İÇERİDE 1,53’Ü GÖRDÜ

Dolar içeride de değer kaybetti. Bankalararası piyasada en iyi dolar alış ve satış kotasyonları dünkü spotkapanışta 1,5680 YTL olurken kotasyonlar bu sabah ilk işlemlerde 1,5355 YTL’yi gördü.

Yerli bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Fed’in beklentilerin üzerinde faiz indirimi doların özellikle gelişmekte olan para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam etmesine neden oldu. Bence dolar diğer para birimleri karşısında bir süre daha değer kaybetmeye devam edecek. Yılsonuna yaklaşmış olmamızla birlikte kurda 1,52 YTL’li seviyelere doğru hareket yaşanabilir” dedi.

BORSALAR YÜKSELİŞTE

Fed’in faiz indirimi borsalara da olumlu yansıdı.Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 4.20, Nasdaq yüzde 5.41, S&P 500 yüzde 5.14 değer kazandı. Tokyo Borsası’nda yarım puanlık yükseliş yaşandı.

İMKB de güne yükselişle başladı. İMKB açılışta 556 puan artarak 26 bin 952 puana çıktı. Endekste şu sıralarda yüzde 1’in üzerinde artış görülüyor. Avrupa borsalarında da yüzde 1’e yakın kazançlar var.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler