FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun dün gecelik borçlanma faizini beklentilere paralel tarihin en düşük seviyesi olan yüzde 7.25'e çekmesinin ardından bono faizlerinde yüzde 9 bileşik seviyesinin altına bir gerileme görülebilir.

Dün yüzde 9,11 bileşik seviyesine kadar gerileyengösterge tahvilde faiz yüzde 9,26 seviyesinden kapanırken busabah ilk işlemler yüzde 9,17-9,15 bandında bulunuyor.

Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda enflasyonun düşükseyrini uzun bir süre koruyacağının tahmin edildiği, parapolitikasının aşağı yönlü esnekliğini uzun bir süre korumasıyönündeki görüşünü teyid ettiğini belirtti.

Faiz indirimlerininbüyüklüğü ve ne kadar süreceğinin iktisadi faaliyettekitoparlanmanın hızına bağlı olacağını bildirine PPK,"Ayrıca, risk priminde gözlenebilecek ilave iyileşmeye bağlıolarak indirimlerin daha uzun sürmesi söz konusuolabilecek" dedi.

Döviz
Bankalararası piyasanın spot kapanışında dün1.4720/1.4740 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu,bugün TSI 0858 itibarıyla 1.4695/1.4740 seviyesindeydi.

Aynı saat itibarıyla euro/dolar paritesi 1.4726 seviyesindeişlem görüyordu. Dolar, bir yılın en düşük seviyelerineulaşmasının ardından yatırımcıların kısa pozisyonlarıkapatmasıyla euroya karşı değer kazandı.

Dolar/TL’depariteye bağlı olarak 1,4650/1,4750 bandında hareketbeklenebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler