FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

****Turkish Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan tahvil-bono ve para piyasası yorumu


**FAİZ

**

Tahvil/bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta yüzde 8.18, valörlü kapanışta yüzde 8.40 olan 3 Ağustos 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi, bu sabah ilk işlemlerde yüzde 8.43/8.48 seviyesindeydi.

Gösterge faizde geçen hafta Cuma günü başlayan satış dalgası ve yurtdışındaki bozulmayla devam eden yükselişin, bugün de sürmesini beklemekteyiz. Yurtdışı piyasaların bozulmasıyla birlikte Cuma günü Hazine, Merkez Bankası ve piyasa yapıcısı bankaların yaptığı toplantının ardından yerli bankaların satışlarıyla faizin %8,48 seviyesine kadar yükselmesi beklenen bir düzeltme hareketi olarak görülürken, toplantıda, 2010'da beklenen yüksek borç çevirme oranında mevcut piyasa faizlerinde bazı PY bankaların isteksizliğini dile getirdiği söylendi. Bu satışlara karşılık alışların gelmemesi durumunda faizde %8,75 bileşiklere kadar bir yükseliş görülebilir.

DÖVİZ
Bankalararası piyasanın Cuma günü spot kapanışında 1.4675/1.4705 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu, bu sabah ilk işlemlerde 1.4660/1.4720 seviyelerindeydi.

Aynı saat itibariyle Euro/dolar paritesi ise 1.5028 seviyesinde işlem görüyordu.

Dolar, Çin'de yayımlanan ve Beijing yönetimine döviz rezervlerinde yen ve Euro miktarının artırılması çağrısında bulunan bir raporun ardından gelen satışların etkisiyle Euro karşısında 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler