FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz Tahvil/bono piyasasında 16 Kasım 2011 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9 altında hareketi devam ediyor. Yüzde 9 seviyesinden yüzde 8,5’a hacimli bir gerileme yaşanırken, içeride yaşanan olumsuz algılama faizleri Cuma günü yüzde 9 seviyesine kadar yükselmişti.

S&P’nin kredi notu artırımıhaberi sonrasında ise yüzde 9 seviyesi yine geçilemedi. Yüzde 8, 8-9 arasında dalgalanmanın devam etmesini, bugün açıklanacak Kapasite Kullanım Oranları ve Hazine borçlanma programının yakından takip edilmesini bekliyoruz.

Döviz Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.52/1.5220 lira seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.51/1.515 seviyesindeydi.

Dolar güne TL karşısında değer kayıpları ile başlarken, sabah Euro/dolar paritesinin 1.3650 seviyesine kadar yükselişinin olumlu etkisi görülüyor.

Yunanistan’a 20-25 milyar Euro yardım gelebileceği haberlerinin etkisi sınırlı kalabilir ve paritedeki yükseliş geçici kalabilir. Dolarda 1,51 seviyesi, paritede 1,36 noktası önemli olacaktır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler