FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler değişmedi

ANKARA (AA)- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre, gecelik faiz oranı yüzde 17,50'de kaldı.

Merkez Bankasından Para Politikası Kurulu kararına ilişkin yapılan açıklamada, Kurulun, son dönemde açıklanan verilerin Ekim ayı Enflasyon Raporunda ortaya konulan görünüm ile büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirmesini yaptığı bildirildi.

Açıklamada, toplam taleple öngörülen yavaşlamanın sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

''Özel kesim talebine ilişkin göstergeler dikkate değer bir yavaşlamaya işaret ederken, dış talep göreli olarak gücünü korumaktadır. Bununla birlikte, orta vadeli enflasyon beklentilerinin henüz hedeflerle uyumlu olmaması ve hizmet fiyat enflasyonuna ilişkin riskler ile küresel ekonomideki belirsizlikler para politikasındaki sıkı duruşu sürdürmeyi gerektirmektedir. Ayrıca, işlenmemiş gıda fiyatlarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiği not edilmiştir.''

Bu gelişmeler ışığında Kurulun, orta vadede enflasyon hedefine ulaşılması için temkinli duruşun devam etmesinin gerektiği değerlendirmesi yaptığının vurgulandığı açıklamada, Haziran ayından itibaren gerçekleştirilen parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin yakından takip edildiği kaydedildi.

''Bunun yanında yapısal reform sürecindeki gelişmelerin, gelirler politikasındaki ayarlamaların ve kamu kesimi faiz dışı harcamaların enflasyon ve enflasyon beklentileri üzerindeki olası yansımaları da dikkatle değerlendirilmektedir'' denilen açıklamada, Merkez Bankasının, orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz yönde etkileyecek gelişmelerin gözlenmesi halinde parasal sıkılaştırmaya gitmekten kaçınmayacağı hatırlatıldı.

Express


En Çok Aranan Haberler