FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler dengelenme çabasında

Eylül ayı enflasyon datasının ardından güne satışlarla başlayan Tahvil-bono piyasası yüzde 23,30 ile Aralık 2004 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. En çok işlem gören, 13 Ağustos 2008 vadeli gösterge bileşik faizler spot işlemlerde yüzde 23,06 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemlerde yüzde 22,83 seviyelerine geriledi.

Bir banka yetkilisi faizlerin güne yüzde 22.83 bileşik seviyesinden başladığını belirterek, "Dün açıklanan enflasyon datasının olumsuz algılanmasına ek olarak özellikle Güney Afrika başta olmak üzere bazı gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan değer kayıpları sonrasında yükselen YTL'nin de etkisiyle bileşikler yüzde 23.30 seviyesine kadar yükseldi" dedi.

Eylül ayı enflasyon rakamlarının olumsuz algılanması ve gelişmekte olan bazı piyasalarda yaşanan olumsuz seyirler bono piyasasında satış baskısını sürdürürken, faizlerin yüzde 23 seviyelerinde dengelenmesi bekleniyor. Ancak piyasada, Ekim ayı enflasyonun Eylül ayı rakamlarının üstünde oluşacağı düşüncesi, faizlerdeki temkinli seyrin bir süre daha devam etmesine neden olabilir.

Express


En Çok Aranan Haberler