FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizlerde keskin düşüş

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 14 Nisan 2010 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,19 puan düşerek yüzde 19,95'e indi.

Bu tahvilin basit getirisi de yüzde 21,34'ten kapandı.

Bu kağıdın dün kapanıştaki basit getirisi yüzde 21,56, bileşik getirisi yüzde 20,14 olmuştu.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik işlemler en düşük yüzde 16,75, en yüksek yüzde 16,80 ve ortalama yüzde 16,75'ten yapılıyor.

Tahvil ve Bono Piyasası, AK Parti kapatma davasını ve dava sonucuna ilişkin beklentilere odaklanmış durumda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından dün açıklanan enflasyon raporunun ardından faiz değişikliği kararına yönelik beklentiler ve raporlar yakından izleniyor.

Yurtdışı piyasalardaki gelişmeler ve açıklanacak ekonimik veriler de önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Finans Yatırım Birim Yöneticisi Arda Kocaman, dün TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından yapılan enflasyon raporu açıklamasının ardından Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak faiz değişikliğine yönelik çeşitli beklentilerin ortaya çıktığını söyledi.

Arda Kocaman, JP Morgan'ın TCMB'den faiz artırımı gelmeyeceğine yönelik raporuna karşılık, Goldman Sachs faiz artırımın edeceğine ilişkin bir rapor yayınladığını ifade etti ve "Goldman Sachs, TCMB'den önce 50, daha sonra 25 baz puan olmak üzere toplam 75 baz puan artırım kararı bekliyor. Ayrıca hedefin revize edilmesini iyi bulduğunu açıkladı. Piyasada biraz raporlar kapışması var gibi görünüyor" diye konuştu.

Kocaman, JP Morgan'ın Türk hisseleri için tavsiyesini piyasa ağırlığının üzerine çektiğine de değindi ve bunun iyi bir haber olduğunu söyledi.

Finans Yatırım Birim Yöneticisi Kocaman, piyasada AK Parti kapansa bile çok kötü olmayacağı moduna girildiğine değinerek, "Ben bu görüşe katılamıyorum. Kapatıldığı hafta volatilite ve panik olacaktır. AK Parti kapatılırsa ertesi gün başka parti kurulacak değil. Dolayısıyla bir süreç yaşanacak. Bu nedenle kapanma kararı gelse bile çok kötü olmayacağı teorilerine katılamıyorum. Ancak kapatılmayacak haberi alındıysa ve buna oynanıyorsa, hareket mantıklı olabilir" diyerek görüşlerini aktardı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler