FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED, agresif bir faiz indirimine açık

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, agresif bir faiz indirimi için kapıyı açtı.

Bernanke dün yaptığı konuşma ile Wall Street'in ay sonunda yapılacak Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında FED faizlerinin 50 baz puan indirileceği beklentilerine destek verdi.

Bernanke, "Ekonomik görünümdeki değişiklikler ve büyümeye yönelik riskler ışığında para politikasında ek yumuşatmalar gerekli olabilir. FED, büyümeyi desteklemek için ihtiyaç olduğunda sağlam adımlar atmaya hazır" diye konuştu.

Bernanke, açıklamasında büyümenin desteklenmesi için eylül ayından sonra 1 puanlık faiz indirimlerine yeni indirimler eklenebileceğini belirtti. Başkan, "Büyümeyi desteklemek ve aşağı yönlü riskleri karşılamak için yeni adımlar atmaya hazırız" diye konuştu.

RESESYON BEKLENMİYOR

Bernanke, verilerin 2008 görünümünün kötüleştiğini gösterdiğini belirtti ve büyümeye ilişkin risklerin daha fazla söz edilir olduğunu belirtti. Başkan, bununla birlikte ülkede resesyon beklemediğini büyüme risklerine ilişkin gerekli adımları atmanın önemli olduğunu söyledi.

Açıklamaların ardından FED'in ocak toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan indirerek yüzde 3.75'e çekeceği beklentileri arttı. Borsa yükseldi.

Express


En Çok Aranan Haberler