FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED faiz değiştirmedi

ABD Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 5,25'le yine sabit tuttu.

FED Açık Piyasa Komitesi'nin dün yaptığı toplantının ardından yapılan açıklamada enflasyonun ana endişe kaynağı olmaya devam ettiğini ancak ekonomik büyümede yavaşlama riski gerçeğinin de kabul edildiği vurgulandı. Bu açıklama ile subprime mortgage piyasasında yaşanan olumsuzlukların ve genel olarak kredi piyasasındaki kargaşanın büyümeye zarar verdiğinin kabul edilmeye başlandığına işaret edildi.

FOMC açıklamasında büyümeye yönelik aşağı yönlü risklerin bir miktar yükseliş gösterdiği belirtilirken, temel endişe kaynağının enflasyon olmaya devam ettiği vurgulandı. FOMC daha önce toplantılarınınardından yaptığı açıklamalarda büyümeye yönelik aşağı yönlü risklereatıfta bulunmamıştı.

Analistler, bu açıklyamalara karşın FOMC'nin piyasaların istediği faiz indirimi mesajını tam olarak vermediğini ancak, ekonomikverilerin büyümede yavaşlamaya ve enflasyonun kontrol altında tutulmaya devam edildiğine işaret etmeyi sürdürmesi halinde gelecek toplantıda FOMC'nin tarafsız bir risk değerlendirmesi yapmasının yolunu açtığını vurguluyorlar. Ancak yakın gelecekte bir faiz indiriminin hala muhtemel olmadığını da ifade ediyorlar.

FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 2006 yılı ortasındandan beri faiz oranını değiştirmedi.

İHA

Express


En Çok Aranan Haberler