FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED, likidite sorunu aşma planını açıkladı

ABD Merkez Bankası (FED); Kanada Merkez Bankası (BOC), İngiltere Merkez Bankası (BOE), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İsviçre Merkez Bankası'yla birlikte piyasalardaki likidite sıkışıklığını aşmak için atılacak yeni adımları açıkladı.

Buna göre FED piyasalara kısa vadeli fonlarla likidite enjekte edecek. İhalelerin ilki 17 Aralık'ta yapılacak ve piyasaya 40 milyar dolar aktarılacak. 20 aralıkta yapılacak ikinci ihalede piyasalara 35 gün vadeyle 20 dolar aktarılacak. Kuruluştan yapılan açıklamada ayrıca, İngiltere, Avrupa ve İsviçre merkez bankalarıyla döviz SWAP bağlantısı kurulduğu bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) da FED'in hemen ardından yaptığı açıklamada 3 ay vadeli fonlamaların miktarının yıl sonuna artdtırılacağı, kabul edilecek teminatlar arasına aaa notlu mortgage distekli tahvillerin de alınacağı belirtildi.

BOE, ocak ayında para piyasası operasyonlarının yeniden gözden geçirileceğini belirtti. İsviçre Merkez Bankası da 17 aralıkta dolar repo ihalesi düzenleneceğini ve işlemlerde diğer merkez bankalarıyla ortak hareket edileceğini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler