FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED Son Toplantısında Faizleri Değiştirmedi

ABD Merkez Bankası FED, yılın son toplantısında faizleri değiştirmedi. FED, gösterge faizini oybirliğiyle yüzde 1,50 ile 1,75 arasında sabit tuttu

FED Son Toplantısında Faizleri Değiştirmedi

ABD Merkez Bankası FED, yılın son toplantısında faizleri değiştirmedi. FED, gösterge faizini oybirliğiyle yüzde 1,50 ile 1,75 arasında sabit tuttu. Borçlanma maliyetinin süresiz olarak sabit kalacağı sinyali veren FED, gelecek yılki ABD başkanlık seçimlerine kadar ılımlı bir ekonomik büyüme ve düşük işsizlik beklentisi açıkladı.

İki gündür süren Federal Açık Piyasa Komisyonu toplantısı sonrası açıklama yapan FED Başkanı Jerome Powell, ‘’Küresel gelişmelere ve süren risklere rağmen ekonomik öngörümüz olumlu. Süren ekonomik büyüme, güçlü bir istihdam piyasası ve hedefimiz olan yüzde ikiye yakın bir enflasyonu destekleyen para politikamızın Amerikan halkının yararına olacağına inanıyoruz’’ dedi.

17 üyeli FED Komisyonu’ndaki 13 üye 2021’e kadar faiz oranlarında bir değişiklik öngörmezken, 4 üye 2020’de sadece bir yükselme tahmininde bulundu.

ABD ekonomisi için büyüme tahmini yüzde 2, 2021 büyüme tahminiyse yüzde 1,9 olarak korundu. FED işsizlik oranındaki 2020 öngörüsünü aynı tutarak yüzde 3,5 olarak belirledi. 2021 işsizlik öngörüsü ise yüzde 3,6’ya çıktı.

FED istihdam piyasalarının güçlü kaldığını ve ekonominin ılımlı biçimde büyüdüğünü kaydetse de yatırım ve ihracatın zayıf kaldığına dikkat çekti.

FED, ABD-Çin ticaret savaşının süregeldiği bir ortamda faiz oranlarında gerekli değişikliklere karşı küresel gelişmeleri ve sessiz enflasyon baskılarını izleyeceğini de kaydetti.

Bugün açıklanan kararda Ekim ayındaki kararda yer alan ‘görünüme ilişkin belirsizlikler’ ifadeleri ise çıkarıldı.

Fed'in son 3 toplantısında üst üste faiz indirmişti. Fed, 30 Ekim’deki son toplantısında faizlerde 25 baz puan indirime gitmişti. Bir sonraki faiz toplantısı 29 Ocak 2020’de düzenlenecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler