FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fortis'ten ilk altına dayalı anapara korumalı fonu

Fortis, Türkiye'nin ilk altın fiyatlarına dayalı yüzde 100 Anapara Korumalı Fonu'nu bugün halka arz ediyor.

Fortis'ten yapılan açıklamaya göre, şirket B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Birinci Fonu 2. halka arzı 5-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Anaparayı koruma altına alan Fon, 13 aylık vadenin sonunda yatırımcıya altın fiyatlarındaki artışın yüzde 90'ını getiri olarak sunuyor. Altın fiyatının başlangıç değeri ise Londra Altın Borsası'nda 3 günlük altın fiyatlarının aritmetik ortalamasıyla belirlenecek. 13 ay içinde daha önce belirlenmiş farklı tarihlerdeki altın fiyatlarının aritmetik ortalaması ise fonun bitiş değeri olacak. Eğer vade sonunda başlangıç ve bitiş değeri arasındaki oran pozitif ise artışın yüzde 90'ı yatırımcıya getiri olarak verilecek. Eğer vade sonunda başlangıç ve bitiş değeri arasındaki oran negatif ise yatırımcı anaparasını hiçbir zarara uğramadan geri alabilecek.

Fortis Portföy Genel Müdürü Alp Keler, yüzde 100 Anapara Korumalı Fonları'nın gördüğü ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Yatırımcılara sunduğumuz Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı 3. Fonu'nun 6 aylık vadesi sonunda yüzde 23 civarındaki brüt getirisi, bizi yeni ve yaratıcı korumalı fonları halka arz etme konusunda daha da cesaretlendirdi. Bugün halka arzına başladığımız Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 1. Fonu 2. halka arzında altın fiyatını baz alarak yatırımcıya yüksek getiri sunmayı amaçladık. Türkiye'de ilk defa halka arz edilecek bu fonun, özellikle günümüz koşullarına en uygun yatırım araçlarından birisi olduğunu düşünüyoruz. Bu fonun da daha önceki fonlarımız gibi yatırımcılar tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyoruz."

Fortis Türkiye Perakende Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi de müşterilerine yenilikçi bir anlayış ile kazançlı yatırım araçları sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Finans sektörünün sunduğu yeni yatırım araçları, birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 1. Fonu 2. halka arzı ile daha önce elde ettiğimiz başarıyı sürdürmeyi hedefliyoruz. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişe paralel olarak cazip kazanç fırsatı sunan yeni yatırım aracımız ile geniş bir kitlenin beklentilerini karşılayacağız. Bu alanda avantajlı, yeni ürünler geliştirme yönündeki çalışmalarımız gelecekte de devam edecek" dedi.

Yatırımcılar, Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 1. Fonu 2. halka arzı için 13 Şubat 2009 tarihine kadar Fortis, Ata Yatırım ve Ata Online şubelerine başvuru yapabilir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler