FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

G-7'ler toplanıyor

İSTANBUL (İHA) - G7 adıyla bilinen dünyanın önde gelen 7 sanayileşmiş ülkesinin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri bugün Washington'da bir araya geliyor.

BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre, G7 toplantısının başlıca gündem maddesi, dünya piyasalarında yükselişini sürdüren petrol fiyatlarının küresel ekonomiye etkileri ve buna bağlı olarak faiz oranlarındaki dalgalanmalar olacak. Sanayileşmiş ülkelerin liderleri, dünya ekonomisini kontrol eden Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın bahar toplantılarına paralel olarak çalışmalarını sürdürüyor. IMF, ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için, daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulunmuştu.

IMF Başkanı Rodrigo Rato, küresel dengesizliklerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekmiş ve bu sorunlar halledilmezse sonuçlarının daha yıpratıcı olacağı uyarısında bulunmuştu. IMF yetkilileri de bahar toplantıları çerçevesinde bugün bir araya gelecek ve görüşmeler hafta sonunda da devam edecek. Günün ilerleyen saatlerinde de G7'yi oluşturan Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Kanada ve İtalya'dan yetkililer toplantılarına başlayacaklar. Görüşmede gündeme gelmesi beklenen konuların başında Amerika Birleşik Devletleri'nin ticaret açığı, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Çin'in artan ihraç kapasitesi yer alıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler