FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Global'in yatırım notu "B"

İSTANBUL(ANKA) - Global Yatırım Holding'in 2 buçuk yıldır devam eden yatırımların sonucu uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından “B” notu ile derecelendirildiği bildirildi.

Global Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, holdingin mevcut ve yakın zamanda ilgilenebileceği projelerin finansmanı ile ilgili Deutsche Bank ile finansman paketi oluşturmak amacıyla görüşmelere başladığı belirtildi. Açıklamada, olası finansman paketi için yurtdışındaki farklı imkanları da değerlendirebilmek amacıyla, uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings tarafından “B” uzun vadeli yatırım notu alındığını ve buna ilişkin bir ön rapor hazırlandığı kaydedildi.

Fitch’in derecelendirmesinin şirket için uluslararası önemi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"GYH son iki senede enerji, altyapı ve gayrimenkul alanlarında hem yurt içi ve hem de yurt dışı ortakları ile birlikte başarılı yatırımlara imza atmaktadır. Dünyanın önemli kredi derecelendirme şirketlerinden Fitch’in “B” notu yabancı yatırımcıların GYH’e olan güvenini pekiştirmektedir. Türkiye’de kredi ihtiyacı duyan şirketlerin güvenirliliğini değerlendiren kurumlar tarafından verilen notlar büyük önem taşıyor. GYH bağımsız ve uluslararası kabul gören bir kurum tarafından kredibilitesinin değerlendirilmesinin yatırımcı tabanını genişleteceğini ve mevcut projelerinin finansmanı için orta ve uzun vadeli finansman sağlanmasında önemli katkıda bulunacağını öngörmektedir."

Express


En Çok Aranan Haberler