FİNANS

Gözlar FED'in faiz kararında

Faiz toplantısını bugün gerçekleştirecek FED'in mevcut politikasını sürdüreceği tahmin ediliyor. Ancak, FED yönetim kurulunda, "Faizler uzunca bir süre düşük kalacak" ifadesine karşı çıkan üye sayısında bir artış olup olmayacağı merakla bekleniyor.

ABD Merkez Bankası 2010 yılının ikinci para politikası toplantısını bugün gerçekleştirecek. Kararını Türkiye saati ile 20.15'te açıklayacak olan ABD Merkez Bankası'nın sıfır - yüzde 0,25 aralığında bulunan gösterge faiz oranında değişikliğe gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Fed'in bu toplantıda, "faizlerin uzunca bir süre düşük kalacağı" yönündeki ifadeyi de koruması bekleniyor.

Piyasalar, bugün Fed yöneticilerinin faiz politikasına ilişkin görüşlerini mercek altına alacak. Kansas City Fed Başkanı Thomas Hoenig, 26-27 Ocak toplantısında "faizlerin uzunca bir süre düşük kalacağı" ifadesinin kaldırılmasını istemiş, ancak diğer üyeler Hoenig'i bu konuda yalnız bırakmışlardı.

Bugünkü toplantı da ise, başta St. Louis Fed Başkanı James Bullard olmak üzere, bazı üyelerin Hoenig'i destekleyebileceği belirtiliyor.

Söz konusu ifadenin karar metninden çıkarılmasını isteyen yönetici sayısında yaşanacak artış, Fed'in faiz arttırım tarihinin giderek yaklaştığının işareti olarak yorumlanacak. Uzmanlar, "faizler uzun süre düşük kalacak" ifadesinin, faizlerin altı aydan önce değişmeyeceği anlamına geldiğini belirtiyor.

Fed, mevcut ifade yerine "faizler bir süre daha düşük kalacak" derse, bu faiz arttırım tarihinin altı aydan daha yakın olduğu anlamına gelecek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler