FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

Dün ABD piyasalarında açıklanan bazı verilerin olumlu gelmemesi piyasaları etkiledi. New York Fed imalat endeksi nin -9,41 ile düşüş göstermesinden sonra net sermaye girişlerindeki beklentinin aşağısındaki rakamlar piyasalara moral veremedi. Bunların yanında euro bölgesi istihdam rakamlarının 1. çeyrekte %0,8 lik azalış göstermesi de euro bölgesinde istihdam sorunun devam etliği şeklinde yorumlanabilir. Bu durum euro için zayıf bir görüntü oluşturmuştu.

Bugün Almanya ZEW anketi ile ABD Üretici Fiyat endeksi açıklanacak. ABD ÜFE mayıs ayı için %4,4 azalış öngörülüyor. Enflasyondaki azalış ise resesyondan dolayı talep düşüşünden kaynaklandığı belirtilmekte. Ancak önümüzdeki aylarda resesyondan çıkış beklentisi ve enerji fiyatlarındaki olası artışlar enflasyondaki azalışın önüne geçebilir.

Bunun dışında ABD den sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranları da beklenen önemli verilerden olacaktır.

EUR/USD
Euro bölgesinden gelen zayıf rakamlar euro nun değerini düşürürken zayıf seyirlerin oluşmasına neden oluyor. Aşağı düşüşlerde belli noktalardan tepki alarak düşüşlerde hız kesebiliyor. Burada 1,38 seviyeleri önemli seviyelerden buranın üzerinde kalması yukarı tepkisel hareketlere neden olmakta. Dolardaki değer kazanımı paritenin kademeli olarak zayıf kalmasına neden olabilir.

GBP/USD
Dolardaki değer kazanımı ile Gbp/Usd nin de gevşemesine neden olurken euro bölgesinden gelen veriler daha zayıf seyre neden oluyor. Pound kısmi olarak euro ya göre gücünü koruyor. Piyasa olumsuzluğu ile zayıf seyir devam ederken dolarındaki bu güçlenmenin devam etmesi daha aşağı seviyelere gelinmesine neden olabilir. 1,62 ise güçlü desteklerden

ALTIN
Piyasalarda risk iştahının artması Altının da cazibesinin azalmasına neden oluyor. Özellikle dolardaki değerlenme emtia piyasalarında da gevşemelere neden olmakta. Altında 930 seviyesinin aşağısında 925 seviyelerine doğru geri çekilme ihtimali bulunurken artık 950 seviyesinin üzerinde kalınması güçleşirken kademeli zayıflamalar doların hareketiyle devam edebilir. 932 seviyelerinin üzerinden ise tepki alma çabaları olabilir.

USD/TRY
Piyasa olumsuzluğu ve doların uluslar arası değerine bağlı hareket devam ederken 1,55 ortalama pivot seviyesi olarak görülebilir. 1,55 in üzerinde hareketler sürebilirken daha yukarı seyir için try nin daha fazla değer kaybetmesi gerekir. Bugün içeride MB faiz kararı olup piyasanın ağırlıklı beklentisi 25 baz puanlık faiz indirimi. Bu şimdiden büyük ölçüde fiyatlanmış durumda. Bu sebeple faiz indiriminin fazla bir etkisinin olacağı düşünülmemekte.

**(TRİA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR)

[www.triafx.com**](http://www.triafx.com/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler