FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

Dün ABD piyasalarında açıklanan verilerin fazla olumlu gelmediğini gördük. ABD mortgage başvurularının %15,8 azalış göstermesinin ardından TÜFE rakamlarının aylık bazda sadece %0,1 lik bir artışa göstermesi piyasada talebin düşük seviyelerde kaldığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Henüz daha ABD de büyük bir canlanmanın olmadığı düşüncesi resesyonun bir süre daha devam edeceğini gösterirken piyasaların da ihtiyacı olduğu morali yeterli düzeyde verememekte.

Bugün İsviçrenin faiz kararı açıklanacak olup İngiltereden perakende satışlar ile ABD den işsizlik başvuruları verisi açıklanacaktır. İngiltereden perakende satışlar %0,3 artacağı beklentisi varken işsizlik sigortası başvurularının 610 bin kişi olması tahmin ediliyor.

Eur/Usd
Doların kısmi değer kazanımın devam etmesi ile ABD deki ekonomik durumun hemen düzelemeyeceği düşüncesi Eır/Usd de geri çekilmelere devam edebilir. Yukarı hareketlerin sınırlı kaldığı ve aşağı düşüşlerin daha hızlı gerçekleştiği görülürken 1,38 seviyenin aşağısında kalması düşüş eğilimin arttırabilir. Ancak 1,39 un üzerinde kendisini atması ile düşüş eğilimi azalmış olup 1,3950 nin üzerinde 1,40 i geçebilirmi sorusu akıllara geliyor.

Gbp/Usd
Poundun zayıf seyrinin devam etmesi 1,62 seviyelerine doğru düşüşü sağlıyor. 1,62 nin güçlü destek olması bu noktalarda tutunma göstermesine neden olurken 1,62 nin aşağısına inilmesi daha aşağı seviyelere inişin yolunu açabilir. Gbp/Usd 1,63 seviyesinin üzerinde ise daha kararsız ve dalgalı bir seyir gösterebilir. Daha yukarı seviyeler için 1,65 in güçlü direnç noktası olması bu seviyenin geçilmesi için pound lehine başka destekleyici haberlere gereksinim duyacaktır.

Altın
Doların uluslar arası değerine bağlı hareket etmeye devam ederken Altının 930 un üzerinde kalmada zorlandığı görülüyor. 930 un aşağısındaki seviyeler 925 seviyesine doğru kayışı getirebilirken doların fazla değerli kalamaması Altının 930 un üzerinde tutunmasına neden gösterilebilir. Piyasalardaki risk iştahının artması Altının cazibesini azaltırken yukarı trendin oluşmasından bahsetmemiz için 950 seviyesinin üzerine çıkış göstermesi gerekmektedir.940 seviyesinin aşılması ise biraz daha yukarı eğilim anlamına gelebilecektir. Ancak yine dolara bağlı seyir devam edebilir.

Usd/Try
MB faiz indiriminden sonra yukarı seviyeleri deneyen Usd/Try 1,5650 nin üzerine çıkması durumunda 1,58 seviyeleri konuşulmaya başlanacak. 1,56 seviyelerinin aşağısında 1,55 seviyeleri destek seviyesi olabilir. Dünkü yükseliş hareketinin bugün etkisini azalttığı söylenecek olursan 1,55 in destek olması durumunda bu seviyelerde seyir devam edebilir. 1,55 in kırılması durumunda ise geri çekilme biraz daha 1,54 seviyelerine doğru devam edebilir.

(TRİA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR) www.triafx.com

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler