FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

TRIAFX DANIŞMANLIK

Dün piyasalarda fazla önemli bir haber akışının olmaması belli bir trendin oluşmasını engellerken hareketler belli bantlarda gerçekleşti. Doların uluslararası değerinde belli bir trend olmaması dalgalı seyirlere yol açmakta. Bugün İngiltereden büyüme rakamları açıklanacak olup 1.çeyrek rakamları %2,1 azalışa işaret ediyor. Bu rakamdan daha iyi gelebilecek değerler pound için olumlu değerlendirilebilinir. ABD den ise tüketici güven endeksi ile Fed den gelecek açıklamalara kulak verilecektir. Ekonomiye ilişkin olumlu değerlendirmeler olması durumunda piyasa desteklenebilir.

Eur/Usd
1,40 ın üzerindeki kalması paritede yukarı potansiyelin devam etmesine neden olabilirken 1,41 seviyesinin de üzerine çıkarak yukarı hareketini devam ettirdi. 1,4130 direnciyle karşılaşabilen parite için bu seviyelerin geçilmesi ancak yukarı hareketin devam getirebilir. Aksi durumda biraz bekleme sürecinde ve destek 1,41 destek seviyesini kollayarak geçirebilir.

Gbp/Usd
1,65 seviyesinin üzerinde kalması yukarı denemeler anlamına gelirken 1,6600 seviyesinin de aşılması yukarı eğilimi devam ettirmiş oldu. Yukarı hareket 1,67 seviyesinin ulaşması ile bu seviyelerde yavaşlama eğilimini de gösterebilir. Aşağıda ise 1,66 destek olarak belirtilebilir.

Altın
Altın alternatif yatırım aracı olma özelliği ara ara devam ederken yukarı denemelerde 940 seviyelerinin üzerine çıkılması doların da uluslararası değerinde zayıflamaların görülmesi Altını yukarı taşıyor. Altın 950 direnci ile karşılaşabilmesi yukarı hareketi zorlaştırabilir.

Usd/Jpy
1,5350 seviyelerinin fazla aşağısına gelmemesi yukarı zıplamaları beraberinde getirirken 1,5350 nin aşağısında 1,52 desteği bulunuyor. Bu seviyelerin aşağısına gelme beklentilerin de az olması tepkisel hareketlerin gücünü arttırabilir. Usd/Try yine 1,53 seviyelerine yakın hareketin devam etmesi düşünülebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler