FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

Gündem açısından çok yoğun gün bekleniyor.

Avrupa seansında Euro Bölgesi'nden başlayan PMI hizmet verisi ile İngiltere’de sanayi üretim açıklaması gelecektir.

Pazartesi günü açıklanan PMI verisinin çok olumlu gelmesi ile piyasalarda ralli yarattığını hatırlatmak üzere, bugün Euro bölgesinden gelecek olan perakende satışlara dikkatle bakılması lazım. Euro bölgesinde uzun süredir enflasyon rakamların olumsuz gelmesi ile perakende satış verisi ekonominin rengini belli edecektir.

Cuma günü piyasalarca önemle beklenen tarım dışı istihdam verinin kaderini bugün özel ADP istihdam verisi az da olsa tahmin edebilecektir. ADP özel istihdam tarım dışı verisinin ön göstergesi olarak bilinir. Beklenti olarak özel ADP istihdam verisinin -473K karşıt -350K olarak bekleniyor. Dün Amerika’dan gelen veriler ile gelirin düşmesi ve harcamaların artması işsizlik sorunun devam ettiğini göstermektedir. Halkın daha çok kredi kartlarına yüklendiği analizi çıkmakta. Piyasalarda yorgunluktan ziyade, daha çok yavaş sindirme yöntemi ile yeni bantlar için hazırlık yapıyor havası var. Yatırımcıların da kar satışları yaptığı gözleniyor.

Soluksuz yükselişin hemen arkasından tarım dışı istihdam öncesi yatırımcılar karlarını alıp, gerçekten balonun oluşmadığından emin olmak istiyorlar.

EUR/USD çok dar bantta 1.4370 ve 1.4430 arası seyir göstermeye devam ediyor. İlk direnç seviyesi 1.4433 olmak üzere, Pazartesi günü en yüksek seviyesi 1.4445 görüldü. Aşağı yönlü destek 1.4370 ve 1.4350. Gün içinde en düşük 1.4310/30 olabilir.

GBP/USD yatay olarak 1.6900 ve 1.7000 bandı arasında seyir gösteriyor. 2009 yılın rekoru 1.7000 seviyesine ulaşması oldu.

Kısa vadeli olarak Pound aşağı yönlü bantları test ediyor, 1.6900 fiyatından işlem görmektedir. Burada destek seviyesi 1.6880 ve 1.6815 olarak bekleniyor.

ALTIN yükselişine devam ediyor ve dün 970 seviyesine kadar ulaştı. Dolarda biraz da olsa olumlu hareketin görünmesine rağmen, altın şu anda dolar endeksinden bağımsız olarak güvenli liman adı ile alışlar ve değerlenme yolunda.

USD/TRY dış piyasalara bağlı hareket eden parite doların çok az değer kazanması TRY üzerinde çok etki yapmaktadır. 1.45 bandını gördükten sonra, MB ihalesi ile tekrar yükseliş trendine dönme kararı alan parite 1.4680 fiyatından işlem görmektedir. Kısa vadeli olarak 1.4600 önemli destek olmak üzere, orta vadede Merkez Bankasının müdahalesi ile 1.48 bandı bekleniyor.
TRIAFX DANIŞMANLIK

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler