FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
İMKB 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 1,41 oranında değer kaybıyla 58.223 puandan kapandı. Günlük işlem hacmi 2,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Endekste haftalık yüzde 1,63 oranında değer kaybı görüldü. Haftanın son işlem gününe satıcılı başlangıç yapan İMKB 100 endeksi, açılış itibariyle görülen 58.435 seviyesinin ardından gün içinde dalgalı seyir izledi. Öğleden sonra toparlanarak günü en yüksek seviyesi olan 59.201’i test eden endekste, yurtdışı borsaların da negatif seyrini artırması ile sert satışlar görüldü. Endeks 57.946 seviyesine kadar geriledikten sonra 22 günlük ağrılıklı ortalamanın da bulunduğu bu seviyelerden destek alarak günü 22 günlük AO üstünde ancak 5 ve 9 günlük AO’ların altında tamamladı.

Yurtdışı borsalarda ise ABD düzenleyici kuruluşu SEC’in Goldman Sachs’ın mortagege’a dayalı bir üründe riskler hakkında bilgi vermeyerek satışına izin vermek ve bu süreçte haksız kar elde etmek nedeniyle açtığı soruşturmanın yansımaları görüldü. ABD ve Avrupa piyasaları yüzde 1’in üzerinde değer kaybederken, bu sabah da Asya borsalarında aynı şekilde satıcılı seyir devam ediyor. ABD ve Avrupa vadeli piyasalarında da değer kayıpları söz konusu.

Yurtdışında hem emtialarda hem de hisse senetleri piyasalarında oluşan satıcılı seyrin bu sabah açılışta İMKB’ye de yansıyacağını düşünmekteyiz. Güne satıcılı başlayacağını düşündüğümüz endekste 57.500 – 57.000 bölgesi ilk hedef destek bölgesi olacak ve bu seviyede tutunum denenecektir düşüncesindeyiz. Bu seviyede tutunum gerçekleşmez ise, uzun süredir aşırı alım bölgesinde olan teknik göstergelerde de yaşanan bozulmanın etkisiyle, endekste destek arayışını hızlanacağını düşünmekteyiz.

Son dönemde yaşanan hızlı yükselişin ardından beklediğimiz olası düzeltme hareketinin, yurtdışındaki söz konusu gelişmelerle tetiklenme ihtimaline karşı, endekste olası yükselişlerde kar realizasyonuna gidilmesini önermekteyiz. Bugün veri takvimi oldukça sakin. Sadece ABD’den öncü göstergeler açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
ASELS1312,813,212,6
PETKM10,2510,110,39,85
ZOREN3,243,23,33,16
\*Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler