FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
İMKB 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0,12 oranında değer kaybıyla 58.153 puandan kapattı. Günlük işlem hacmi 1,96 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Yurtdışında Goldman Sachs haberi ile olumsuza dönen görünüm, İMKB’nin de haftanın ilk işlem gününe satışlarla başlamasına neden oldu. Güne 1.000 puana yakın düşüşle 57.291 puan seviyesinden başlayan endeks, açılışın ardından 56.770 seviyesine kadar geriledi. Bu seviyeden aldığı destekle toparlanma çabası içine giren endeks, en yüksek 58.291 seviyesini test etti. Kapanış 22 günlük ağırlıklı ortalamanın hemen üzerinde gerçekleşti.

Yurtdışı piyasalarda ise Goldman Sachs haberleri ile görülen sert satışlar, SEC’ten Goldman’a dava açılması konusunda oy birliği ile karar verilmediği haberi ile biraz hafifledi. Avrupa borsaları günü kayıpla kapatırken, Morgan Stanley’in Japon bankacılık sistemine yönelik alım tavsiyesini artırması ve beklentilerden iyi gelen Citigroup bilançosunun da etkisi ile ABD borsalarında olumlu kapanış görüldü. Asya tarafında ise Japonya’da hafif değer kayıpları görülürken, Çin borsasında ülkede gayrimenkul sektöründeki fiyat artışlarına karşı önlemler alınacak olması satışları artırdı. ABD vadeli piyasalarda bu sabah hafif ekside yataya yakın bir seyir izlenirken, Avrupa vadeli piyasalarında yükseliş hakim. Bu bağlamda İMKB’de güne hafif alıcılı yatay bir başlangıç yapılmasını beklemekteyiz. Gün içinde 58.500 - 58.600 bandı ilk hedef direnç bölgesi olarak öne çıkacaktır. Teknik göstergelerdeki zayıflamanın önüne geçilmesi için bu seviyelerde tutunum sağlanması önemlidir.

Bugün Almanya ÜFE, Euro bölgesi cari işlemler dengesi, İngiltere TÜFE, Almanya ZEW endeksleri açıklanacak. İçeriden ise merkezi yönetim borç stoku verisi gelecek. Bugün yurtdışında bilançolarını açıklayacak olan şirketler ise Apple, Bank of NY Mellon, Goldman Sachs, Johnson&Johnson, Yahoo ve Coca-Cola Company.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
ASELS131313,512,7
PETKM1010,110,39,85
ZOREN3,23,23,33,16
\*Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler