FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM Yurtdışı piyasalar birgün öncesindeki olumlu hava dün tekrar yerini satışlara bıraktı. ABD borsalarında görülen negatif kapanışlarda büyük bankalara yönelik mortgage destekli ürünler konusunda soruşturma açıldığı yönünde basında yer alan haberlerin etkisi görüldü.

Geçen yıl aynı döneme göre karını yüzde 63 oranında artırmasına karşın kar beklentileri beğenilmeyen Cisco Systems’ın teknoloji hisselerinde satışları artırması da düşüşe destek verdi. Bu sabaha baktığımızda Asya piyasalarında da satıcılı seyrin devam ettiği görülüyor. Düşük kar beklentisi açıklayan teknoloji şirketi Sony ve Avrupa’da alınan bütçe önlemlerinin eknomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle gerileyen emtia fiyatları Asya borsalarındaki satıcılı seyirde etkili olmakta. ABD vadeli piyasalarında yatay seyir, Avrupa vadeli piyasalarında ise satıcılı görünüm hakim.

Bu gelişmeler sonucu endekste satıcılı bir başlangıç yapılacağı düşüncesindeyiz. Endekste ilk etapta 57.500’de tutunum önemli olacaktır. Altına kırılımlarda 5 günlük ağırlıklı ortalamanın bulunduğu 57.100’e yönelim görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 58.000 direnci ilk etapta önem arz etmektedir. Üzerinde 58.500 – 59.000 dirençleri yer almaktadır. Bugün içeriden açıklanacak veri bulunmuyor ancak iç siyasi gelişmeler takip edilecek. ABD’den ise perakende satışlar, sanayi üretimi, kapasite kullanımı ve Michigan üniversitesi tüketici güven endeksleri açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
BIMAS84838682
GUBRF1312,913,512,7
PETKM12,11212,411,8
*Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler