FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM

Yurtdışında Avrupa’daki borç kaygılarına yönelik satış baskısı sürerken ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin üzerinde gelmesi ile olumsuz seyir daha da arttı. yüzde 3’ün üzerinde değer kaybeden ABD borsalarının ve yaklaşık yüzde 30 oranında yükselen korku endeksi VIX’ten sonra bu sabah Asya borsalarında da satışların devam ettiği görülmekte. Ancak Avrupa vadeli borsalarındaki negatif görünüm aksine ABD vadeli piyasalarında pozitif seyir izlenmekte.

Tüm bu gelişmelerin etkisi ile İMKB’de de yeni güne satıcılı bir başlangıç yapılacağını düşünmekteyiz. Düne göre biraz toparlanan dolar/TL kotasyonları tedirginliğin hafiflediğine işaret etse de tedirginlik henüz geçmediği için endekste, uzun vadeli yükseliş kanalının ana destek bölgesi olan 54.200 - 54.000 destek seviyelerinde tutunum önemle izlenecektir. Altına olası sarkmalarda bir sonraki önemli destek seviyesi 200 günlük ağırlıklı ortalamanın da bulunduğu 53.500 olacaktır.

Bu destek seviyelerini test ettiği noktada güçlü tepki hareketiyle karşılaşan endekste, bu hareketin bir kez daha görülüp görülmeyeceği endeksin yönü açısından önem taşıyacaktır. Olası toparlanmada 55.000 – 55.700 bölgesi endeksin ilk hedef direnç seviyesini alacaktır. Ancak sözkonusu destek seviyelerinde beklenen tepki gelmez ve satış baskısı sürerse, endekste 52.500 – 50.000 bölgesine ilk etapta yönelim görülebilir.

Bu durumda yükseliş trendinden çıkacak olan endekste destek arayışlarının 50.000 puanında altına oluşması ihtimali gözardı edilmemeli, dolayısıyla temkinli olunmalıdır. Bugün, Almanya ve Euro bölgesinden hizmet ve imalat sektörü PMI endeksleri, Almanya’dan IFO endeksleri ve Euro bölgesinden cari işlemler dengesi açıklanacak. İçeriden ise TCMB beklenti anketi yayınlanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
IPMAT3,663,663,83,6
PETKM11,211,111,510,9
*Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler