FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM Yurtdışında karışık ve satış ağırlıklı geçen haftanın son gününde, gün içinde toparlanma çabası vardı. Ancak kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in İspanya’nın notunu AAA seviyesinden AA+ seviyesine düşürmesi ile birlikte oluşan satışlar, kapanışlara da yansıdı. Avrupa tarafında yatay yakın karışık kapanış görülürkeni ABD borsalarında değer kayıpları görüldü. DJ yüzde 1,19 oranında değer kaybetti.

Haftanın ilk gününde Asya tarafında ise toparlanma çabasına karşılık zayıf seyir izlendiği görülmekte.

Dış siyasi ve askeri gelişmelerin izleneceği yeni günde, ABD ve Avrupa vadeli piyasalarında pozitif seyir izlenmesine karşılık, Fransa ve Almanya piyasalarında karışık açılış beklentisi bulunmakta. İngiltere ve ABD borsaları ise bugün tatil.

Bu bağlamda bugün İMKB’de güne zayıf ve satış ağırlıklı bir başlangıç yapılacağını düşünmekteyiz. Gün içinde hem global piyasalar ve dış siyasi gelişmeleri hem de iç gelişmeleri takip etmesini beklediğimiz endekste, 55.000 seviyelerinin altına sarkmalarda 5 ve 9 günlük ağırlıklı ortalamaların bulunduğu 54.300-54.400 bölgesinde tutunum önem arz edecektir. Endeksin bu seviyelerde tutunum sağlayamaması durumunda 53.600-53.500 bölgesine kadar yönelim görülebilir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 55.400-55.600 bölgesi ilk hedef direnç bölgesi olarak görülmektedir. Bugün yurtdışından açıklanacak önemli veri bulunmuyor, içeriden ise Nisan ayı dış ticaret istatistikleri açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
AKENR3,283,243,53,2
ASELS12,712,613,212,5
TCELL8,558,58,98,35
* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler