FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM Global piyasalarda ise sabah saatlerindeki karışık görünüm öğleden sonra yerini ABD’den gelen olumlu veriler ile alımlara bıraktı.

ISM imalat sanayi endeksi ve inşaat harcamalarının beklentileri karşılamış olması Avrupa piyasalarında toparlanma çabalarına ABD’de olumlu açılışlara etki etti. Ancak BP ile ilgili olumsuz gelişmelerin enerji hisselerine getirdiği satış baskısı ve dış siyasi ve askeri gelişmeler ABD’de yüzde 1 civarında değer kaybıyla kapanışlara neden oldu. Asya’da da Japonya başbakanının istifasının ardından satışlar görülmekte. ABD vadeli piyasalarında olumlu görünüme karşılık Avrupa vadeli piyasalarında satışlar söz konusu. Bu nedenle İMKB’de de güne satıcılı bir açılış yapılmasını beklemekteyiz.

Açılışın ardından satışların devamı halinde ilk hedef destek seviyesi olarak 200 günlük ağırlıklı ortalama seviyesi olan 53.700 bölgesi gündeme gelecektir. Ancak bu seviyede tutunum gerçekleşmez ise tekrar 52.500 seviyeleri hedef haline gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 54.500 seviyesi ilk önemli direnç seviyesidir.

Bugün, Euro bölgesinden ÜFE, ABD’den haftalık mortgage verileri, Challenger işten çıkarmalar, askıda konut satışları, otomobil ve kamyon satışları açıklanacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
AKENR3,183,143,33,1
PETKM10,510,41110,2
* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler