FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM Yurtdışında dün izlenen satış ağırlıklı seyrin, öğleden sonra ABD’den açıklanan ve beklentilerin oldukça altında kalan NY FED imalat sanayi endeksi ile arttığı görüldü.

Ekonomik görünüme ilişkin yükselen kaygılar Avrupa borsalarında negatif kapanışlara neden olurken, ABD tarafında BP’nin petrol sızıntısını durdurduğu haberi ve Goldman Sachs’ın beklentilerin altında ceza alması kayıpların hız kesmesini ve toparlanmayı destekledi. Ancak kapanışın ardından açıklanan Google bilançosunun beklentilerden zayıf görünüm sergilemesi ve ABD ekonomik verileri sonrası ekonomiye yönelik oluşan kaygılar bu sabah Asya borsalarında sert satışlara neden olmakta.

Yurt dışı vadeli piyasalarda ise karışık görünüm hakim. Güne bu gelişmelerle başlayacak olan İMKB-100 endeksinde de güne hafif alıcılı yataya yakın bir başlangıç yapılacağını düşünmekteyiz. Ancak gün içinde yurtdışı borsalardaki görünümün endeksin yönü üzerinde etkili olacaktır. Endekste 58.000 ilk hedef direnç seviyesi olup, bu seviyenin üzerinde hareket endekste olumlu seyrin devamı açısından önemli olacaktır.

Aşağı yönlü hareketlerde ise 57.600 – 57.000 – 56.800 seviyeleri ana destek bölgeleri olarak karşımıza çıkmakta. Bugün içeriden tüketici güven endeksi, ABD’den TÜFE ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksleri açıklanacak. Bunun yanında Bank of America, Citigroup ve General Electric bilançoları da piyasaların gündeminde olacak.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
ECZYT4,954,955,24,85
PETKM2,092,092,22,05
* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler